RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Укравтодор" працює над забезпеченням проїзду на Харківській кільцевій дорозі

Державне агентство автомобільних доріг України продовжує виконувати роботи із відновлення дорожньої інфраструктури, яка постраждала внаслідок бойових дій. Зокрема, силами дорожників приводиться до ладу один із найважливіших транспортних шляхів області – Харківська кільцева дорога.

Про це повідомляється на сторінці "Укравтодору" у Facebook.

Як зазначили у відомстві, роботи виконуються на відрізку від П'ятихатської транспортної розв'язки в бік Роганського житлового масиву, а також на дорозі М-20 Харків – Щербаківка в районі Екопарку.

"Спецтехніка та шляховики очищують вже розміновані ділянки дороги від залишків техніки, сторонніх предметів і бруду. Після ретельного прибирання та очищення дорожнього покриття, дорожники приступлять до аварійного ремонту уражених ділянок дороги, ремонту бар'єрної огорожі та автопавільйонів, заміні дорожніх знаків, планування узбіч тощо", – розповіли у Службі.

Загалом до робіт залучено 20 співробітників та 10 одиниць техніки різного призначення – від автокранів до поливомийних машин. В "Укравтодорі" ще минулого року розпочали масштабну реконструкцію автошляху, яку мали завершити цього року. Проте вторгнення російських окупантів поставило на паузу всі проекти.

"Харківська кільцева дорога є стратегічно важливим транспортним коридором для міста, вона складається з відрізків 5 державних доріг загальною протяжністю 82 км. Минулого року відновили дорожнє покриття на 3-х ділянках загальною протяжністю понад 55 км", – йдеться у повідомленні.

Спеціалісти забезпечують проїзд на важливих транспортних коридорах, аби гуманітарна допомога та всі необхідні вантажі були вчасно доставлені тим, хто потребує допомоги.

"Звертаємо увагу, що зараз небезпечно: з'їжджати на узбіччя доріг; ходити в ліс, на водойми, поля, де велись бойові дії; наближатися до розбитої ворожої техніки; заходити до покинутих споруд та будинків. Якщо Ви помітили підозрілий предмет – не наближайтеся та телефонуйте 101!", –нагадали також в "Укравтодорі".

Як раніше повідомляв заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, у Чугуєві Харківської області вже облаштовано дві тимчасові переправи, а також ведуться підготовчі роботи щодо майбутнього будівництва нових мостів.