RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Спочатку реформа - потім техогляд: чому обов'язковий ТО зараз повертати не можна

Техогляд з нового року вводити абсолютно не потрібно, оскільки в самій державі ще не реформована сама стара система техоглядів. І якщо вже і вводити це як в ЄС, то треба врахувати два найважливіші фактори у площині відповідальності. Адже без цього корупційна складова нікуди не подінеться і ситуація з безпекою не покращиться.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав Юрій Папіровий, очільник громадської організації "Громадський комітет транспортної безпеки".

"Перш ніж вводити обов'язковий техогляд, треба реформувати саму його систему. Та система, яка існує сьогодні, вона недієва, оскільки в переважній більшості станції техогляду все роблять формально. Не всі, але здебільшого. І додаткове фінансове навантаження ляже на власників автотранспорту. Але головне, що є в законопроекті, яким планувалося впровадити обов'язковий техогляд – це допуск до його проведення певних СТО. Тобто цей законопроект має бути прийнятим, але з певними змінами, щоб визначити, хто саме, які СТО мають право проводити цей техогляд", - каже Папіровий.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні досі не вирішено багато питань в організації техогляду транспортних засобів, що є важливою причиною того, чому повернення ТО ще не затверджено.