RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Катастрофа з пенсіями в Україні: з'явилася відповідь на гучну заяву міністра

Український економіст, директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що джерелом фінансування виплат для пенсіонерів повинні бути не відрахування тих, хто сьогодні працює, а доходи від активів, які створили ці пенсіонери.

Про це економіст написав на своїй сторінці у Facebook.

"1) дивіденди державних компаній, при цьому ці компаніі мають бути звільнені від обов'язку надавати приховані субсидії;

2) рента (плата за видобуток корисних копалин), доходи від продажу ліцензій на видобуток тощо;

3) доходи від приватизації", - пояснив Вітренко.

Він додав, що відрахування тих, хто сьогодні працює, повинні надходити в накопичувальну систему (приватних пенсійних фондів), з яких потім їм будуть виплачувати пенсії.

За його словами, такий варіант допоможе значно підвищити рівень почуття справедливості в суспільстві, збільшити пенсії, змінити відношення суспільства і влади до проблеми ціноутворення державних компаній, а також створити фондовий ринок.

Як повідомив український сайт ZIK, міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що на сьогодні в Україні назріває катастрофа з виплатами пенсій.

"...дефіцит пенсійного фонду, який минулого року склав 80 млрд грн, сьогодні становить 145 млрд грн", – повідомив Рева.

"Ми сьогодні опинилися в ситуації, коли фактично назріває катастрофа з пенсійними виплатами, а саме з дефіцитом пенсійного фонду", – додав міністр.

Як заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в інтерв'ю "Апостроф. Економіка", підвищення пенсійного віку не вирішить проблему дефіциту пенсійного фонду.