RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Найгірший показник у Європі: Heritage Foundation оцінив рівень економічної свободи в Україні

Україна посіла 150 місце в світі з 180 за рівнем економічної свободи. Серед європейських країн Україна за цим показником посідає останнє 44 місце.

Про це йдеться в доповіді дослідницького інституту Heritage Foundation під назвою "Індекс економічної свободи 2018".

За оцінками аналітиків, Україна в середньому набрала 51,9 бали – на 3,8 бали більше, ніж у минулому році. Відзначається, що поліпшення спостерігаються у 8 з 12 показників економічної свободи, особливо це стосується грошової свободи і свободи інвестицій.

Україну віднесли до групи держав під назвою "в основному невільні".

"Економіка України з домінуванням олігархів сповільнилася до окупації Криму Росією в 2014 році, і продовжується агресія в східній частині країни сильно нашкодила економічному зростанню. Значний прогрес був досягнутий щодо реформ, щоб зробити країну процвітаючою, демократичною та прозорою, але необхідні додаткові поліпшення, включаючи боротьбу з корупцією, розвиток ринків капіталу, приватизацію державних підприємств і удосконалення законодавчої бази та верховенства права. Проте громадський ентузіазм щодо західних реформ йде на спад, оскільки економічний застій триває", - зазначили аналітики.

"Сусідами" України по рейтингу стали Камерун (149 місце) і Сьєрра-Леоне (151 місце).

Лідерами рейтингу є Гонконг, Сінгапур, Нова Зеландія. Швейцарія, Австралія та Ірландія.

Read more about Ukraine Economy. See more from the 2018 Index.

Як повідомляв "Апостроф", Україна посіла 69 місце в рейтингу кращих країн, складеним виданням U. S. News & World Report.