RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Путін зробив несподівану заяву про постачання газу в Україну

Президент Росії Володимир Путін несподівано заявив, що його країна готова до переговорів про постачання в Україну газу за зниженими цінами.

Про це він сказав у середу, 30 жовтня, на прес-конференції після зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

"Вигоди України очевидні просто - і для кінцевих споживачів, ... для громадян, і для економіки в цілому", - зазначив Путін.

У той же час він закликав до обнуління судових претензій між "Газпромом" і "Нафтогазом України", пов'язаних з врегулюванням проблеми боргу та підписанням контрактів на транзит і поставку газу. Крім того, глава Кремля назвав абсурдними претензії Антимонопольного комітету України до "Газпрому" на 7 млрд доларів.

"Що стосується переговорів в Брюсселі, які пройшли позавчора. Ми знаємо оцінки деяких чиновників ЄС з приводу того, як пройшли ці переговори. Наші оцінки розходяться. Ми вважаємо їх конструктивними, причому з усіх сторін, включаючи і наших українських партнерів", - додав Путін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Україна домоглася нової газової перемоги над Росією, ціна питання склала 2,6 млрд доларів.