RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Рахунки компанії під арештом: "Нафтогаз" отримав важливу перемогу над "Газпромом"

НАК "Нафтогаз України" домоглася арешту рахунків SPV-компанії єврооблігацій російської корпорації "Газпром" в японських ієнах

Про це повідомляється в меморандумі нового випуску єврооблігацій "Газпрому", передає "Інтерфакс".

"... відомо про наказ судового пристава, що забороняє GazAsia Capital SA здійснювати платежі на користь "Газпрому". Ця SPV розмістила 10-річні бонди на 65 млрд ієн в грудні 2018 року", - повідомляється в меморандумі.

15 лютого 2019 року судовий пристав ухвалив заборонити ряду компаній, в тому числі філіям найбільших банків в Люксембурзі і Gaz Capital SA (емітент колишньої основної програми євробондів "Газпрому"), здійснювати платежі на користь "Газпрому". Це рішення фактично зупинило активність "Газпрому" на публічному ринку запозичень до реєстрації нової програми.

Меморандум інформує, що 15 квітня 2019 року "Газпром" звернувся в люксембурзький суд з проханням оскаржити арешт і приєднатися до процесу.

"Суд відхилив клопотання "Газпрому". Хоча рішення суду по "Газпрому" не було вручено, "Газпром" оскаржив це рішення. Слухання апеляції призначено на січень 2020 року", - йдеться в меморандумі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", НАК "Нафтогаз України" подав нову заяву в Стокгольмський арбітраж щодо російської компанії "Газпром".