RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​В Україну повертається місія МВФ: важлива заява і подробиці

У четвер, 14 листопада, місія МВФ планує повернутися в Україну.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Голос Америки".

Очікується, що місія проведе обговорення з українським керівництвом про нову трирічну програму розширеного кредитування, яка повинна замінити програму "стенд бай", обсяг якої становив 3,9 мільярда доларів. Деталі нової програми українська делегація обговорювала з МВФ у Вашингтоні минулого місяця.

Директор управління МВФ з питань Європи Пол Томсен відзначив, що МВФ сподівається на швидке завершення переговорів місії.

"Сподіваюся, досягнемо швидкого результату. Хоча прогрес обнадійливий, залишаються деякі невирішені питання. Давайте побачимо", - сказав Томсен.

Він також підкреслив, що в опитування очищення банківського сектора буде важливою частиною обговорень.

"Це одне з питань. Україна досягла прогресу. Ми знаємо, що існують виклики. Важливо, щоб не було відкату в досягненнях. Тому, це важлива частина обговорень", - сказав директор управління МВФ з питань Європи.

Також він заявив, що у країни є досягнення в стабілізації економіки.

"Думаю, за останні роки Україна дуже успішно стабілізувала макроекономіку, проводить хорошу фіскальну політику, хорошу монетарну політику, забезпечує незалежність центрального банку, почала очищення фінансового сектора. Думаю, це дуже добре", - сказав Томсен.

За його словами, однією з цілей є збереження результату.

"Важливо зберегти незалежність центрального банку, досягти прогресу в фінансовому секторі, продовжити бюджетну консолідацію. Україна не так добре просувається в структурних реформах. Можна сказати, що в останні роки розвиток подій тут засмучував. Нас особливо турбують питання корупції і управління, я думаю, що новий уряд повинен збільшити зусилля в цій сфері", - заявив директор МВФ.

Як повідомляв "Апостроф", фінансові аналітики прогнозують можливу девальвацію гривні в листопаді до позначки 26,5 за долар і пояснюють її причини.