RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

В Україні анонсували прорив з ремонтом доріг: що зміниться

Відмовитися від ямкового ремонту доріг та використовувати новітні технології для покращення стану дорожнього покриття планує "Укравтодор" у 2020 році.

Як повідомляє "Апостроф" із посиланням на УНІАН, про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Ми плануємо дотримуватися цієї ідеї (відмови від ямкового ремонту - ред.). До речі, "Укравтодор" від неї почав відмовлятися ще за пана Новака, екс-виконувача обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг України. Вони зрозуміли, що не дуже готові. З іншого боку, на ямках значно легше "різати" ресурси, ніж на капітальному ремонті доріг. Адже важко перевірити, яка яма була відремонтована", - сказав Криклій.

Міністр додав, що протягом 2020-2024 років "Укравтодор" планує втілити в життя стратегію розвитку територіальних доріг. Покриття ремонтуватимуть із застосуванням новітніх технологій - технології укочуваного бетону, відходів промислових виробництв та холодного ресайклінгу.

Як інформував "Апостроф" раніше, Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк надали Україні кредит на реконструкцію траси M05 Київ-Одеса в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях протяжністю 314 км - кожен з банків виділив по 450 млн євро.