RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Що потрібно для виходу на пенсію в 2020 році: детальне роз'яснення

У 2020 році для виходу на пенсію чоловікам у 60 років і жінкам в 59 років (з 1 квітня 2020 року - 59 років 6 місяців) потрібно мати страховий стаж не менше 27 років.

Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду Укаїни (ПФУ).

У відомстві нагадали, що з кожним наступним роком страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме і в 2028 році він складе 35 років.

"Якщо у людини на час досягнення зазначеного пенсійного віку немає необхідного страхового стажу, вона зможе вийти на пенсію за віком після досягнення 63 або 65 років. Якщо людина буде продовжувати офіційно працювати і придбає необхідний страховий стаж, то пенсія може бути призначена відразу після його придбання", - йдеться у повідомленні.

У ПФ також відзначили, що в разі відсутності необхідного страхового стажу для призначення пенсії за віком після 60 і 63 років, на пенсію можна вийти після 65 років. Але для цього потрібно мати мінімум 15 років страхового стажу.

Тривалість страхового стажу, що дає право на пенсію, визначається на дату досягнення пенсійного віку.

Як повідомляв "Апостроф", в президентській фракції "Слуга народу" у Верховній Раді пропонують зробити обов'язковими накопичувальні пенсійні внески для всіх українців. Вони складуть, як мінімум, 1% від розміру заробітної плати.