RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

МВФ пообіцяв Україні мільярди допомоги: названо умову

Міжнародний валютний фонд (МВФ) може надати Україні фінансування в розмірі 7 мільярдів доларів. Про це "Апострофу" повідомили два джерела, близькі до українського уряду, і одне - близьке до штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні.

Крім того, наша країна може додатково отримати допомогу в рамках боротьби з коронавірусом. Джерела повідомляють, що загальна сума допомоги міжнародних фінансових організацій може скласти до 10 мільярдів доларів.

Однак Україні потрібно виконати як мінімум одну умову: Верховна Рада повинна прийняти закон, який унеможливить повернення націоналізованих банків їх колишнім власникам. Йдеться про "ПриватБанк", який було націоналізовано в кінці 2016 року. Його колишній співвласник - олігарх Ігор Коломойський домагається через суд повернення фінустанови або виплати йому компенсації за нього (він визначив її попередньо в 2 мільярди доларів).

Як повідомляв "Апостроф", в лютому в МВФ відмовилися назвати дату затвердження нової кредитної програми для України обсягом в 5,5 млрд доларів, за словами представників кредитора, однією з причин стала саме ситуація з судовими суперечками щодо "ПриватБанку".