RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Фінансування "уріжуть": в МВФ зробили гучну заяву щодо переговорів з Україною

В результаті переговорів Україна і Міжнародний валютний фонд відмовилися від попередньо узгодженої трирічної програми розширеного фінансування EFF і переключилися на 18-місячну програму stand by.

Про це під час брифінгу повідомив директор пресофісу МВФ Джері Райс.

"Враховуючи безпрецедентну невизначеність навколо економічних та фінансових перспектив, а також необхідність зосередити пріоритети політики на нових термінах захищеності та стабілізації, переговори були переключені на програму Stand-by, розраховану на 18 місяців", - зауважив представник Фонду.

Він уточнив, що місія МВФ зараз "перебуває у тісному контакті" з Києвом у віртуальному режимі та "обговорює політику, яка могла би бути підтримана програмою Stand-by замість EFF". Це, за його словами, "забезпечило би підтримку платіжного балансу (України – "Апостроф") з метою посилення реакції влади" на наслідки пандемії для економіки та сфери охорони здоров'я.

Сума фінансування за новою програмою Stand-by поки не називається.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна не подавала заявку на отримання кредиту від Міжнародного валютного фонду (МВФ) на боротьбу з коронавірусом, для запобігання поширенню якого в країні був введений карантин.