RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Як карантин вбиває бізнес в Україні: інфографіка та дані соцопитування

Якщо карантин триватиме до кінця літа, в деяких сферах діяльності очікується подальше істотне (понад 30%) скорочення персоналу. Найбільш вразливі сфери - будівництво, індустрія гостинності, креативні і освітні індустрії.

Про це повідомляє дослідницький підрозділ Advanter Group.

Крім того, в разі продовження карантину на цей термін, 46% опитаних власників ресторанного бізнесу розглянуть повне закриття закладів.

Найбільш захищені компанії, що надають професійні послуги (маркетинг, консалтинг, дизайн), продовження карантину не позначиться на 36% опитуваних підприємств в цій сфері.

Також в порівнянні з березнем 2020 року суттєво збільшилася кількість співробітників, скорочених бізнесом (15%) або відправлених до неоплачуваної відпустки (20%).

Це, і переведення працівників на неповний робочий день, говорить про високий рівень прихованого безробіття в країні, який, за оцінкою Advanter, вже може досягати показника 1,8 - 2 млн осіб.

Advanter Group опитали 470 підприємств (перша хвиля - 458), серед яких мікро-, малі, середні та великі підприємства. Дослідження проводилося в період з 22 по 30 квітня.

Як повідомляв "Апостроф", станом на травень 2020 року кількість зареєстрованих безробітних в Україні на 48% більше, ніж в травні 2019 року.