RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Оприлюднено рейтинг найбагатших українців: хто зайняв перше місце

Українська редакція Forbes вперше з 2016 року опублікувала рейтинг 100 найбагатших бізнесменів України, при цьому сукупні статки учасників рейтингу склали 31,4 млрд доларів.

Про це повідомляється на сайті видання.

Перше місце в рейтингу найбагатших бізнесменів України - у Ріната Ахметова, статки якого оцінюються у 2,8 млрд доларів.

Друге місце в списку зайняв власник групи "Інтерпайп" Віктор Пінчук з капіталом в 1,4 млрд доларів. На третьому місці - Петро Порошенко зі статками 1,4 млрд доларів.

Всього в рейтингу вісім осіб з капіталом понад 1 млрд доларів.

На четвертому місці рейтингу - власники "Епіцентру" Олександр Герега та його дружина Галина (зі статками 1,3 млрд доларів), на п'ятому - колишній співвласник Приватбанку Геннадій Боголюбов (1,2 млрд доларів).

У десятку найбагатших бізнесменів країни також увійшли: Юрій Косюк (власник "МХП", статки 1,1 млрд доларів), Костянтин Жеваго (колишній власник банку "Фінанси та Кредит, статки 1,1 млрд доларів), Ігор Коломойський (екс-власник Приватбанку, 1 млрд доларів), Вадим Новинський (власник металургійних активів, статки 810 млн доларів) та Олександр Ярославський (харківський бізнесмен з активами у фінансовому секторі, металургії, нерухомості, статки 725 млн доларів).

Всього в списку - 100 найбагатших бізнесменів країни.

Як повідомляв "Апостроф", в 2019 році Рінат Ахметов очолив рейтинг найбагатших українців, складений журналом "НВ" та компанією Dragon Capital.