RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Як отримати субсидію безробітним в Україні: влада дала детальне роз'яснення

Український уряд пропонує жителям країни, які втратили роботу в період карантину, звертатися в органи соціального захисту, щоб оформити субсидії.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі українського телеканалу.

Він зазначив, що для отримання субсидії, громадянин повинен знаходитися на обліку в центрі зайнятості. Також чиновник Мінсоцполітики запропонував подавати документи на субсидію поштою або через офіційні сайти. В якості доходу для підрахунку розміру субсидії будуть враховувати розмір допомоги по безробіттю.

"У березні було прийнято відповідне рішення уряду під модифікацію під цю проблему (карантин) У загальному випадку ми брали доходи за попередні шість місяців, коли людина працювала і отримувала дохід. З огляду на, що в березні і квітні люди масово втратили роботу, то ми обнулили їх доходи до цього моменту", - сказав заступник міністра.

Також він додав, що особам, які зареєструвалися як безробітні в період карантину, в органах соцзахисту не враховуватимуться доходи, які вони отримували раніше, а тільки чинне посібник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Мінсоцполітики роз'яснили, як добавки до пенсії в період карантину вплинуть на субсидії.