RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Український випускник став мультимільйонером та потрапив на обкладинку Forbes: фото і біографія

Випускник Чорноморського національного університету імені Петра Могили (Миколаїв) Влад Яценко став мультимільйонером і увійшов до списку 100 найбагатших людей України, складеного виданням Forbes.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці ЧНУ.

"Програміст з Миколаєва, що жодного дня не попрацював в українському IT, допоміг побудувати компанію вартістю 6 мільярдів і став мультимільйонером", - наголошується в повідомленні.

У 2000 році Влад Яценко поступив на факультет комп'ютерних наук Миколаївського державного гуманітарного університету імені Петра Могили (нині Чорноморський національний університет імені Петра Могили).

В даний час факультет комп'ютерних наук ЧНУ входить в трійку лідерів освіти в області комп'ютерних наук серед українських вишів.

Спочатку Яценко підробляв адміністратором комп'ютерних класів на факультеті. Це дало можливість користуватися університетськими комп'ютерами та інтернетом, який в ті часи був "розкішшю".

У 2006 році, через два тижні після закінчення університету з червоним дипломом, він уже працював у польському офісі компанії Comarch. У 2010 році переїхав працювати в Лондон старшим розробником в банку UBS.

Спочатку Влад хотів створити власний стартап - сервіс для IT-рекрутингу, недоліки якого були добре знайомі програмісту. Але план не спрацював. В цей же час його запросив до співпраці над створенням фінтех-проекту Revolut росіянин Микола Сторонський.

Revolut - це свого роду банк без відділень, всі операції здійснюються в однойменному додатку на смартфоні. Одна з перших переваг Revolut - відсутність комісії при обміні валют, кожен користувач отримує мультивалютну дебетову карту: в зв'язку з цим продукт називали "сервісом для мандрівників".

Сьогодні компанія пропонує десяток різних послуг, починаючи від банківських (фізична карта для оплати покупок / послуг кешбек) до більш широких (трейдинг і так далі).

Влад Яценко володіє часткою 20% в цій компанії, а Микола Сторонський - 80%.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в рейтинг Forbes найбагатших людей світу потрапили 6 українців.