RU  UA

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Звинувачення Ради до НБУ: з'явилася реакція країн G7

Посли країн G7 закликали зберегти незалежність Національного банку України і вказали, що її втрата поставить під загрозу міжнародну підтримку.

Про це вони написали у Twitter

"Посли країн G7 беруть до відома проект постанови Верховної Ради про діяльність НБУ. Встановлення незалежності центрального банку було однією з найважливіших реформ, проведених українським урядом після Революції гідності", - зазначили вони.

Як зазначено в повідомленні, підрив незалежності НБУ зашкодить довірі інвесторів та поставить під загрозу міжнародну підтримку зусиль українського народу щодо побудови безпечної, успішної та демократичної країни.

Йдеться про проект постанови Верховної Ради №3690 про доповідь глави Національного банку України (НБУ) Якова Смолія, яким народний депутат Олександр Дубінський пропонує встановити за доцільне утворення тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності керівництва НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Bank of America вважає додатковим ризиком рішення комітету Верховної Ради підтримати проект постанови про оцінку роботи голови Нацбанку Якова Смолія, в якому йдеться про доцільність створення ТСК з розслідування діяльності керівництва НБУ.