RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Буде ще гірше: МВФ дав новий прогноз світової кризи через пандемію

Міжнародний валютний фонд (МВФ) істотно знизив свій прогноз щодо рецесії і відновлення світової економіки на тлі пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Новий прогноз припускає падіння ВВП на 4,9% за підсумками 2020 року. Попередній прогноз МВФ, зроблений у квітні, прогнозував 3-відсоткове падіння, що вже було б найгіршим показником з часів Великої депресії.

Прогноз темпів зростання ВВП в 2021 теж погіршений: тепер МВФ чекає зростання на 5,4%, а не на 5,8%.

МВФ пояснює перегляд прогнозу тим, що падіння пропозиції через карантин виявилося більшим, ніж очікувалося - не кажучи про зниження попиту через заходи соціального дистанціювання і падіння доходів.

Але є і непогані новини: серед позитивних аспектів коронавірусної кризи МВФ відзначає пом'якшення грошово-кредитної політики в розвинених і частині економік, що розвиваються, а також більш високий, ніж фонд очікував в квітні, обсяг держпідтримки світових економік - $ 11 трлн проти $ 8 трлн.

Підставою для нового перегляду прогнозу - в бік поліпшення - МВФ називає прорив в області лікування коронавірусної хвороби.

Як повідомляв "Апостроф", у Міжнародному валютному фонді (МВФ) дали прогноз щодо відновлення економіки після кризи, викликаної пандемією коронавірусу і введеними через неї обмеженнями.