RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

ФГВФО звинуватили в підтримці інтересів Клімова при продажу стадіону "Чорноморець"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звинуватили в підтримці інтересів акціонера "Імексбанку" Леоніда Клімова при продажу стадіону "Чорноморець" (Одеса).

Про це "Апострофу" повідомило джерело, близьке до керівництва стадіону "Чорноморець".

"Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжує підтримувати і оберігати власника "Імексбанку" Клімова. Весь цей час об'єкт "Чорноморець" загальною площею 80,2 тис. кв. м здавали в оренду підконтрольним структурам Клімова за 300 тис. грн на місяць", - відзначає співрозмовник видання.

За його словами, стадіон - це не тільки футбольне поле, а й готель площею 10 тис. кв. м., офісні приміщення 10 тис. кв. м.

"Ми дізналися, що тільки офісні приміщення Клімов здає в суборенду за $15/м кв., а це $ 150 тис. на місяць, з 2015 року набігає понад $10 млн, і керівництво Фонду це не бентежило", - зазначає співрозмовник.

"На сьогодні Фонд все-таки зміг продати за копійки від реальної вартості стадіон, за 193 млн грн якійсь псевдоамериканській компанії, яка вже веде переговори з Клімовим про те, як красиво зам'яти галас навколо цієї афери. Цікаво подивитися, скільки ще керівництво Фонду буде подавати правду в викривленому, зручному для них вигляді. Адже тільки від стадіону вкладники і держава недоотримали десятки мільйонів доларів", - додає він.

У травні 2020 року, як повідомив "Інтерфакс-Україна", ФГВФО з 21-ї спроби продав на аукціоні нежитлові будівлі стадіону "Чорноморець" в Одесі, що числилися на балансі неплатоспроможного "Імексбанку", американській компанії Allrise Capital Inc (Ірвін, Каліфорнія) за 193,8 млн грн, що майже в шість разів нижче за стартову ціну об'єкта (1,139 млрд грн).

1 липня "Бізнес.Цензор" передав, що слідчий суддя Шевченківського районного суду Києва своєю постановою 11 червня наклав арешт на стадіон "Чорноморець" в Одесі, що унеможливило укладення договору його продажу з компанією Allrise Capital Inc, яка перемогла у відповідному аукціоні.

У червні 2020 року Ігор Перун, який представляє інтереси інвестиційного фонду Allrise Capital, повідомив кореспонденту "UA-Футбол", що, крім стадіону "Чорноморець", представники Allrise Capital мають намір придбати і сам клуб.

"Імексбанк" заснований у 1994 році. Станом на 1 січня 2015 року його найбільшим акціонером був Леонід Клімов (36,7917%). Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Імексбанку" 21 травня 2015 року.