RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Кирило Шевченко про інфляцію і валютну політику: головні тези з промови глави НБУ

Новий глава Національного банку України Кирило Шевченко перерахував чотири пріоритети, на яких він буде базувати свою роботу.

Про це керівник центробанку говорив на брифінгу під час вступу на посаду в понеділок, 20 липня.

Першим пунктом своєї діяльності як глави Нацбанку Кирило Шевченко назвав реальне відновлення кредитування.

"Для української економіки, яка сьогодні знаходиться в стані кризи, викликаної вірусом, як ніколи, важливі ресурси і підтримка банківської системи. Реальний сектор потребує інвестицій, а українці - доступних кредитів на житло і для відкриття або розвитку власного бізнесу. Тому наше спільне завдання з урядом - підготувати банки до кредитування галузевих проектів, які нададуть якісний поштовх економіці ", - вважає він.

За його словами, у банків достатньо коштів, щоб запустити масштабне кредитування.

Другим завданням він назвав зниження портфелів "поганих" боргів в банках, через які не працює, як слід, кредитування. "Я був головою Національного банку України, що має найменший портфель проблемних кредитів, я точно знаю, як зробити це на ділі, а не на словах", - пообіцяв Кирило Шевченко.

Наступним пунктом глава Нацбанку назвав збереження макрофінансової стабільності, яку він назвав безумовним досягненням останніх п'яти років.

"Неконтрольованої інфляції не буде. Валютна політика буде врівноваженою. У той же час валютна політика повинна сприяти зростанню економіки", - в декількох словах описав майбутнє гривні глава цетробанку.

Ще одним пріоритетом своєї діяльності Кирило Шевечнко назвав продовження і поглиблення співпраці з міжнародними партнерами. "Так само як і незалежність центробанку, конструктивні відносини з міжнародним співтовариством - потрібно підтримувати", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", на думку президента України Володимира Зеленського, під керівництвом нового голови Національного банку України Кирила Шевченка незалежний регулятор повинен стати стовпом макроекономічної стабільності.