RU  UA

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

В Україні підскочать тарифи на опалення: скільки доведеться платити взимку

Майбутня зима може принести українцям підвищення тарифів на опалення на 15-16% в порівнянні з початком опалювального сезону.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Відзначається, що тарифи будуть рости щомісяця. Так, в грудні-лютому, газ може вирости в ціні від 5,8 до 7 грн за кубометр.

"Зараз ціна контрактів на вересень вже становить 5,5-5,8 грн за кубометр з урахуванням транспортування до кордону України. Але ціна змінюється щодня. Ближче до грудня ми вже бачимо ціну контрактів більше 7 грн за кубометр", - прогнозує представник Асоціації постачальників енергоресурсів Артем Компан.

З огляду на структуру тарифу на тепло, при такому подорожчанні газу тарифи на опалення можуть зрости приблизно на 15-16%. Наприклад, якщо в жовтні за опалення однокімнатної квартири доведеться віддавати близько 1,1 тис. грн, то вже в грудні за опалення доведеться віддати 1,2-1,3 тис. грн.

Однак це дуже приблизні прогнози, адже передбачити точну ціну на газ зараз дуже складно. На неї впливають безліч чинників - ситуація на світових ринках, поширення коронавірусу і т.ін.

Як повідомляв "Апостроф", з вересня ціна тарифів на газ дня населення підвищилася. Вереснева ціна на природний газ в рамках тарифу "Місячний" становить 4,7 грн/куб.м. з ПДВ, без вартості розподілу (доставки).