RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На українців чекає новий тарифний удар: що буде з цінами на електроенергію

На українців чекає підвищення ціни на електроенергію, щонайменше, до двох гривень за один кВт/год.

Про це в ефірі Апостроф Live розповів енергетичний експерт Валентин Землянський.

Він зазначив, що на сьогоднішній день ринок електроенергії в Україні не працює і його необхідно приводити до реалій. Також він поділився думкою з приводу підвищення цін на електроенергію для бізнесу на 17%. З одного боку, це збільшує собівартість виробництва продукції, але є й інший бік.

"З іншого боку, нам потрібно розуміти, що на сьогоднішній день відбувається в галузі. Наскільки галузь функціональна і наскільки це підвищення необхідно й обґрунтовано. Ми бачимо ті плани, які приймає уряд щодо порятунку галузі від банкрутства після запуску ринку електроенергії. Але це половинчасті заходи. У нас знову за рахунок споживача намагаються вирішити недосконалу фінансову систему ринку електроенергії ", - зазначив Землянський.

Експерт додав, що за рік роботи ринку зеленого тарифу стало ясно, що це веде тільки до погіршення фінансової ситуації для всіх гравців на ринку електроенергії.

"Тому ще раз повторюся: це половинчаста міра і спроба вирішити проблеми ринку за рахунок безпосередньо споживачів. Поки промислових, а далі, я так розумію, мова піде і про населення", - резюмував Землянський.

Детальніше про те, чому енергоринок в Україні не працює, читайте в матеріалі "Апострофа": Що буде з ціною на електроенергію: експерт озвучив сценарій.