RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Власникам "євроблях" в Україні готують серйозні неприємності: заява Мінфіну

У Міністерстві фінансів пояснили, чому українці не можуть платити менше за розмитнення авто на єврономерах.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У міністерстві розглянули всі законопроекти, що подали на розгляд Верховної Ради, щодо розмитнення авто, зменшення штрафів та відсоткових ставок, наразі всі коментарі стосовно них направили для профільних комітетів Парламенту.

"Як правило, кожний із законопроектів мав дуже суттєвий вплив на надходження до державного бюджету України, який вимірювався мільярдами гривень щороку. Наприклад, законопроект реєстр. № 3704-1 від 03.07.2020 оцінювався зменшенням надходжень до державного бюджету від акцизного податку та ввізного мита в сумі близько 6,6 млрд грн в розрахунку на рік, законопроект реєстр. № 2342 від 29.10.2019 – зменшенням надходжень близько 4 млрд. грн щороку", - прокоментували у міністерстві.

У Мінфіні пояснили, що в Україні неможливо платити менше, тому що державі потрібно здійснювати соціальні виплати, вчасно фінансувати сферу оборони та інші важливі для країни галузі.

"На 2020-2021 роки припадають пікові виплати за державним боргом. Додаткове нарощування запозичень для фінансування втрачених доходів через зниження ставок податків на легкові автомобілі, яким скористається незначна частка населення, є соціально несправедливим. Це також неможливо з огляду на те, що дефіцит бюджету сектору загальнодержавного управління вже суттєво підвищено", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі нагадали про штрафи за порушення строків перебування автомобілів на іноземній реєстрації в Україні.