RU  UA

Карантин вихідного дня ніяк не допоможе Україні: банкір пояснив причини

Карантин вихідного дня не вплине на динаміку ВВП, але це болючий удар для підприємців.

Про це заявив інвестиційний банкір Сергій Фурса в ефірі Апостроф Live.

"Будь-який локдаун, будь-який карантин – це негативно для економіки. Ці кілька вихідних ми не побачимо особливо в динаміці ВВП. Але це дійсно болючий удар для сфери послуг. Знову ж таки, зараз ми говоримо про чесний бізнес, який обмежує діяльність. У тих самих ТРЦ 50% виторгу припадає на вихідні. Тобто це відрубується. В ресторанах така сама історія", - наголосив Фурса.

За словами підприємця, обмеження діяльності закладів на вихідних не допоможуть у боротьбі з пандемією. Україні все ж доведеться вводити жорсткий локдаун.

"На жаль, ця проблема з карантином вихідного дня в тому, що він не допоможе побороти епідемію, бо немає розрахунків, які б нам це підтвердили. Є моделювання Київської школи економіки, яке навпаки каже, що це не допоможе. Тобто це не допоможе боротися з епідемією, і ми потім все-одно прийдемо до значного локдауну на кілька тижнів. Але вже зараз це б’є по бізнесу боляче. Загалом по ВВП ми це можемо не побачити, але для кожного конкретного підприємця це болюче питання", - зауважив банкір.