RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

На скільки підвищать зарплати українським медикам: Шмигаль назвав цифри

У 2021 року з бюджету України в цілому виділено 163 млрд грн на медицину, що є рекордною сумою.

Про це повідомляють на урядовому порталі.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, це на 41% більше, ніж у 2020 році. За його словами, пандемія коронавірусу викрила проблематику країни в медичній сфері. Раніше на це не звертали особливої уваги, а COVID-19 показав цінність лікарів і важливість медичної системи.

"Можна провести аналогію з 2014 роком, коли всі згадали, що треба мати сильну армію. Сьогодні коронавірус демонструє нам, що треба мати свою сильну медицину і лікарів. Сьогодні прийшов час визнати, що лікарі і медична система - це критична необхідність", - зазначив Шмигаль.

У 2021 році залишається доплата лікарям, які борються з коронавірусом, в розмірі 300%. Також в середньому на 2-2,5 тисячі грн зросте заробітна плата всьому медичному персоналу.

"У нас є план поетапного зростання витрат на медицину до 2023 року, щоб, як прописано в законі, витрати на медицину склали 5% від ВВП. Це дозволить досягти рівня європейської оплати праці для лікарів. Цей план буде дотримуватися, і ми будемо робити все, щоб реалізувати його якомога швидше", - підкреслив прем'єр-міністр.

Як повідомляв "Апостроф", підвищити зарплати українських медиків до рівня польських колег поки неможливо. Спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що в бюджеті просто немає на це грошей.