RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Підняття тарифів для населення: експерти висловилися про перше рішення Вітренка на посаді в.о. міністра

Новий в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко запропонував підвищити тариф на електроенергію для населення - з 1 січня скасовується пільговий тариф на перші 100 кВт*год.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 28 грудня, повідомляє delo.ua.

Кабінет міністрів скасував пільговий тариф 90 коп/кВт*год на перші 100 кВт*год для побутових споживачів з 1 січня 2021. З 1 січня до 31 березня 2021 весь обсяг спожитої електроенергії побутові споживачі оплачуватимуть за єдиним тарифом - 1,68 грн/кВт*годину.

"Продовжити режим ПСО до 31 березня 2021 року і встановити фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт*год", - повідомив в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко на засіданні уряду.

Коментуючи рішення уряду, експерти нагадали, що Юрій Вітренко перед призначенням в.о. міністра енергетики домігся отримання $4 млн премії від "Нафтогазу" у вигляді облігацій внутрішньої позики.

"У мене одного враження, що на Вітренко намагаються сфокусувати всю соціальну ненависть? Виплатили премію, а він тепер підвищує всім тарифи...", - зазначив в Facebook фінансовий аналітик Денис Саква.

Депутат фракції БЮТ, перший заступник голови комітету ВР з питань енергетики депутат Олексій Кучеренко прогнозує, що підвищення тарифу на електроенергію для населення - "лише перше в низці майбутніх антисоціальних ініціатив нового глави міністерства енергетики".

"Отже - перша "перемога" прогресивного капіталіста Юрія Вітренка зафіксована - більше немає ціни за електроенергію 0,9 грн за перші 100 кВт/год. Встановлено урядом єдину ціну за весь обсяг - 1,68 грн з 01.01.21 до 01.04.2021. Далі буде", - написав у Facebook Кучеренко.

У свою чергу експерт з енергетичних питань Валентин Землянський вважає, що Вітренко не тільки взяв премію облігаціями, але ще й заробить на них.

"Вітренко, який вважає себе патріотом, і каже: "Я візьму належну мені премію облігаціями внутрішньої державної позики і ще на них зароблю. Тобто за найскромнішими оцінками мало того, що він отримав 4 млн облігаціями, він ще на них і 2 млн заробив", - сказав Землянський.