RU  UA

Що відлякує інвесторів в Україні: експерт назвав 3 головних проблеми

Для залучення в нашу країну інвесторів необхідно вирішити три головні питання, серед яких - недосконалість судової системи. Допомогти у вирішенні цієї проблеми повинна судова реформа, яка почнеться з березня 2021 року.

Таку думку висловив в ефірі Апостроф TV виконавчий директор "Юкрейнінвест" Сергій Цивкач.

"У нас є ТОП-3 проблеми, які завжди піднімаються в розмові з інвесторами - суди, корупція і монополія. Ці три питання заслуговують більш пильної уваги. Президент уже анонсував нову судову реформу, починаючи з березня 2021 року. Ми очікуємо від цього результату і вдосконалення системи", - зазначив він.

При цьому Сергій Цивкач вважає, що за останні 5 років зміни в кращу сторону в українській судовій системі вже відбулися. Як приклад, він навів початок роботи Антикорупційного суду. При цьому, він зазначив, що зміни не відбуваються так швидко, як би того хотілося.

"Ми не можемо себе заспокоювати і говорити, що все добре. Як юрист і фахівець я вітаю такі кроки, і ми будемо надавати підтримку і передавати бачення інвесторів про необхідність змін і яких саме змін", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Верховна Рада України прийняла в повторному другому читанні законопроект №3760 про "інвестиційних нянь", автором якого є президент Володимир Зеленський.