RU  UA

Робота в Європі: куди їдуть українські заробітчани і скільки їм платять

Найчастіше українські заробітчани у Польщі можуть розраховувати на роботу пакувальників на заводах, швачок, далекобійників та різноробочих. Натомість в Італії є попит на доглядальниць, покоївок та няньок.

Подробиці - у сюжеті Апостроф Live на Апостроф TV.

Підбірку найпопулярніших вакансій для українських заробітчан опублікував "24 канал", посилаючись на агентства, що займаються працевлаштуванням. За даними аналітиків, у Польщі найчастіше шукають пакувальників на заводи, різноробочих на фабрики та будівництва, далекобійників та швачок. Зарплати пропонують різні: в середньому — від 20 до 25 тисяч гривень.

У Німеччині запрошують на роботу українських доглядальниць, покоївок, пакувальників та будівельників. Там можна заробити до 50 тисяч гривень на місяць.

В Італії є попит на доглядальниць, няньок та працівників на заводи. Рівень зарплат становить близько 20-30 тисяч гривень. Найбільший дохід пропонують няням — до 60 тисяч гривень на місяць.

У Чехії потрібні водії-далекобійники, будівники, працівники на автозавод, різноробочі та зварювальники. Водіям пропонують найбільшу зарплатню — від 25 до 75 тисяч гривень. Дохід інших працівників коливається від 25 до 30 тисяч гривень.

В Угорщині шукають представників робітничих спеціальностей: електриків, арматурників, каменярів. Але, порівняно з іншими країнами, зарплати тут не надто високі — в середньому від 15 до 28 тисяч гривень.