RU  UA

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

В Україні злетять ціни на проїзд в транспорті: скільки доведеться платити

Перевізники активно домагаються підвищення цін на проїзд в громадському транспорті. Зокрема йдеться про Київ та Київську область, Львів, Суми.

Про це пише "Страна".

За словами голови Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігоря Мойсеєнка, проїзд в столичних маршрутках повинен коштувати не менше 16 гривень (зараз 8). При цьому перевізники готові на компроміс - підвищити тарифи тільки до 12-14 гривень.

У Сумах місцеві перевізники хочуть підняти тариф до 7 гривень (зараз 5), у Львові - до 8 гривень (зараз 7).

Місцева влада не поспішає схвалювати підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті, адже це може призвести до протестів. Зокрема Львівська влада днями заявила, що ціна на проїзд мінятися не буде, так як перевізники "не підвищують якість послуг". У Києві вирішили відкласти підвищення цін з лютого на березень.

"Вирішили почекати місяць, подивитися, як зміниться ситуація на ринку. Але, швидше за все, без перегляду тарифів не обійтися", - сказав Мойсеєнко.

На окремих маршрутах в Броварах, Боярці, Ірпені, Білій Церкві тарифи вже ростуть, в середньому - в межах 10-15%.

Як пояснюють перевізники, підвищення вартості проїзду викликано тим, що за час карантину пасажиропотік різко знизився, за більшістю маршрутів вдвічі і більше. При цьому держава не надала їм підтримки, тому возити людей стало невигідно.

Як повідомляв "Апостроф", з лютого буде розглядатися питання про підвищення ціни на проїзд в метро Києва. Вартість може вирости до 16-20 гривень.