RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Українцям знову підвищать тарифи на електроенергію: які два варіанти розглядає влада

На квітень 2021 року в Україні заплановано черговий етап підвищення тарифів на електроенергію.

Як повідомляє "Обозреватель", за словами джерел в уряді, існує кілька можливих сценаріїв, один з яких передбачає подорожчання майже в два рази для тих, хто використовує понад 300 кВт * год на місяць.

"Спочатку йшлося і про те, щоб приблизно до 2 грн підвищити загальний тариф. Зараз є побоювання, що буде після 15 числа, коли отримають платіжки за січень. Ніхто не розраховував на таку реакцію на скасування пільгового тарифу. Є цілком обґрунтовані підозри, що і Росія підігрівала ідею "тарифних майданів". Зараз всі сили кинуті, щоб нормалізувати ситуацію", - розповів співрозмовник видання.

Голова комітету з питань житлово-комунального господарства Громадської ради при КМДА Олег Попенко, посилаючись на власні джерела повідомив, що з 1 квітня тариф на перші 300 кВт * год не зміниться, а за кожен наступний доведеться платити вже 3,42 грн.

За словами Попенка, подорожчання відбувається через те, що на плечі громадян хочуть перекласти борги за зеленими тарифами, які зараз накопичилися вже в розмірі 15-20 млрд грн.

"В Україні дефіцит бюджету і на нас намагаються перекласти борги зелених інвесторів. Коли в Україну масово прийшли зелені інвестори, їм встановили найвищий тариф. Зараз потрібно з ними розраховуватися. Ми одночасно вбиваємо дешеву атомну електроенергію і змушуємо державу купувати найдорожчу електроенергію в Європі. У держави грошей немає і вона піднімає нам з вами тарифи ", - пояснив він.

Як повідомляв "Апостроф", 28 січня, на засіданні Верховної Ради України запропонували встановити спеціальний тариф на електроенергію.