RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Місія МВФ завершила роботу в Україні: що вирішили з приводу нового траншу

Місія Міжнародного валютного фонду в Україні завершила свою роботу безрезультатно: в МВФ вирішили поки що не виділяти Україні наступний транш.

Про це йдеться у заяві глави представництва МВФ в Україні Йоста Люнгмана, передає Укрінформ.

Місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Україні, але рішення про перегляд програми stand by ще не ухвалено.

"Обговорення було продуктивним, проте потрібен більший прогрес на користь завершення першого перегляду програми stand-by. Дискусії триватимуть", - йдеться в заяві Люнгмана.

Йоста Люнгман нагадав, що місія працювала в Україні з 21 по 23 грудня і з 11 січня по 12 лютого.

Представники фонду обговорили з українською владою України прогрес у впровадженні реформ, як умову угоди з МВФ.

За словами голови представництва МВФ в Україні, під час дискусій йшлося про боротьбу з корупцією в Україні, поліпшення законодавчих та регулятивних основ банківського нагляду; про заходи, спрямовані на зменшення фіскального дефіциту.

Як повідомляв "Апостроф", Міжнародний валютний фонд 9 червня 2020 року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на SDR3,6 млрд (приблизно $5 млрд) і відразу виділив $2,1 млрд першого траншу. За словами голови Нацбанку Кирила Шевченка, Україна розраховує отримати у 2021 році три транші від МВФ на загальну суму в $2,2 млрд.