RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні влаштують перевірки "неактивних" одержувачів пенсій: що потрібно знати

В Україні разом із індексацією пенсій, яка розпочнеться 1 березня, Пенсійний фонд планує перевірити пенсіонерів, які понад рік не знімали пенсію зі своїх банківських карток.

Про це заявила директор департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Олена Охріменко в ефірі телеканалу "Україна 24".

ПФУ буде організовувати зустрічі з пенсіонерами, щоб дізнатися про причини, чому люди не скористалися нарахованими грошима.

"Можливо, людина померла, можливо, кудись поїхала, можливо, ще якісь обставини заважали отримати пенсійну виплату", – сказала Охріменко.

Щоб відновити виплати через банк, пенсіонер повинен написати заяву, тоді в наступному місяці виплата в банківській установі відновиться – з тією ж датою і на той же рахунок.

Пенсіонерам, які через проблеми зі здоров’ям не можуть прийти до відділення Фонду, необхідно дистанційно повідомити їх про це. Після цього співробітник фонду особисто проведе ідентифікацію на місці, зручному пенсіонеру.

Як повідомляв "Апостроф", вУкраїні з 1 березня 2021 року розпочнеться індексація пенсій - збільшення виплат складе 11%, у середньому 300 грн, і торкнеться більш ніж 8 млн українців.

З1 квітня в Україні збільшать пенсійний вік для жінок. Під нововведення потрапляють українки, які народилися після 1 квітня 1961 року.