RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Нацбанк зосередиться на збільшенні інвестицій, що позитивно впливають на клімат - Кирило Шевченко

Національний банк України розробить ряд документів і інструментів для впровадження сучасних і передових підходів до збереження екології і навколишнього середовища.

Про це написав у колонці для LB глава НБУ Кирило Шевченко.

Зокрема, він зазначив, що особисто вірить в філософію Greenpeace про необхідність разом змінювати світ і залучати всі можливі інструменти для реалізації сталого розвитку. Так, Нацбанк на початку року приєднався до Мережі сталого банкінгу (SBN) і планує найближчим часом розробити Стратегію і політику щодо сталого фінансування в Україні. Вона стане ключовим документом, що описує місію і цілі сталого розвитку української фінансової системи. Також відбудеться введення сучасної оцінки соціальних і екологічних ризиків в банках, а також системи заходів щодо їх зменшення.

Крім того, в планах НБУ імплементувати критерії екологічної, соціальної та управлінської стійкості (так звані принципи ESG) в банківську діяльність, щоб банки і учасники ринку капіталу використовували належну практику управління ризиками ESG. "Ще одним кроком стане розробка вимог до розкриття банками інформації по принципам ESG для інвесторів та інших зацікавлених сторін", - зазначив Шевченко.

За його словами, Нацбанк вже доклав великих зусиль для реалізації так званого проекту "paperless" - тобто переведення документів в цифровий вигляд. В майбутньому - переведення всієї фінансової системи, разом з комерційними банками, на цифрові носії, що дозволить не тільки зменшити використання паперу, але і прискорить всі процеси у фінансовому секторі, зазначив глава НБУ.