RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні змінили правила отримання субсидій: що потрібно знати

В Україні змінюють правила оформлення субсидії - з травня 2021 року отримувачі повинні будуть подати нову заявку. Це можна буде зробити онлайн або поштою також впродовж наступних 5 місяців.

В Україні посилили вимоги для призначення субсидії: що зміниться

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Очільник уряду звернув увагу, що зараз субсидії в безготівковій формі отримують 92% українців, а З травня поточного року всі 100% будуть отримувати субсидію живими грошима.

В той же час з 1 травня зміняться правила і щодо тих, кому субсидія призначатися не буде. Це буде стосуватися тих отримувачів субсидії, які мають на депозитному рахунку в банку більше 100 тисяч гривень, стали власниками нової автівки або придбали валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень. Таким категорія українців субсидію не призначать.

"Для більшості отримувачів субсидій нічого не зміниться. Нові правила — це про справедливість. Коли держава збільшує та платить допомогу саме тим, хто цього потребує. Така політика стосується всіх соціальних виплат і процес справедливої верифікації — це державницька позиція, яку ми будемо підтримувати", - додав Шмигаль.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні почали виплачувати карантинну допомогу у розмірі 8 тисяч гривень ФОПам і найманим працівникам, які змушені були призупинити роботу під час локдауну.