RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

За півроку ДФС повернула в бюджет тільки у кримінальних справах 864 млн грн - Вадим Мельник

За останні півроку Державна фіскальна служба збільшила ефективність роботи в порівнянні з попереднім періодом, практично подвоївши показники по поверненню коштів до бюджету країни в рамках розслідувань кримінальних справ.

Про це заявив глава ДФС Вадим Мельник в ході прес-конференції, передає кореспондент "Апострофа".

Як зазначив, Мельник, ДФС наразі знаходиться в стадії реформування. На сьогоднішній день особовий склад служби налічує 4 тис осіб.

За словами глави фіскального відомства, за перше півріччя 2021 працівниками ДФС повернуто в бюджет країни лише у кримінальних виробництвам 864 млн грн. Ще 2,2 млрд грн повернули в якості податку на додану вартість. Від обігу підакцизної продукції до бюджету країни повернуто продукції на суму понад 2 млрд грн.

Особливу увагу Мельник приділив легендарному підрозділу "Фантом" в складі якого 118 осіб, і в обов'язки якого входить боротьба з економічною злочинністю та контрабандою уздовж лінії розмежування з непідконтрольними територіями Донецької і Луганської областей.

За словами глави ДФС, цей підрозділ проявив себе під час запеклих боїв на Донбасі. "Фантомівці" за особистою ініціативою вивозили з поля бою поранених, ризикуючи своїми життями. Також бійцями "Фантома", за словами Мельника, попереджено незаконне переміщення готівкових коштів через лінію розмежування на суму понад 250 млн грн.

"На жаль, контрабандисти не припиняють спроби завдати економічної шкоди Україні, переміщаючи товари і готівку на непідконтрольні території. Але бійці спецпідрозділу"Фантом"успішно цьому протидіють", - сказав Мельник.

В цілому "фантомівці" оглянули 40 млн осіб і близько 7 млн автомобілів, які перетинають лінію розмежування з окупованими територіями Донбасу. Ними вилучено матеріальних цінностей, які незаконно переправлялися на непідконтрольні території на суму понад 1,5 млрд грн.

Як підкреслив Глава ДФС, пріоритетом у своїй роботі він бачить підтримку в Україні "білого бізнесу", який прозоро працює і платить податки в бюджет.

"Я пишаюся досягненнями фіскальної служби, оскільки за півроку нам все ж вдалося налагодити відкритий діалог з бізнесом", - резюмував Мельник.