RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Чому накопичувальну систему пенсійного страхування не ввели раніше - в Кабміні дали відповідь

Запровадити накопичувальну систему пенсійного страхуванняв Україні можна було, ще починаючи з 2003 року, але політики штучно гальмували цей процес і залякували українців.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю "Українським новинам".

"Так сталось тому, що протягом 16 років політики у нашій країні змагаються, хто голосніше вигукне, що не дасть шахраям вкрасти гроші людей. Під цими гаслами зупиняють всі спроби побудувати якісну систему пенсійних накопичень. Замість того, щоб сісти, попрацювати та зробити краще. Це була б політична відповідальність замість популізму. Також розповідають про те, що в Україні ще нібито немає умов для запровадження пенсійних накопичень", - сказала Лазебна.

Через це "відкладання", за словами міністра, Україна втратила можливість ввести систему в роки економічного росту, наприклад в 2006-2007 роках, до світової кризи, і в 2012 році. Зараз же умови несприятливі через пандемію, карантин та війни з Росією.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи доведеться платити більше податків у зв'язку з введенням накопичувальної пенсійної системи.