RU  UA

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Нацбанк пояснив, як подорожчання електрики вдарить по цінах в Україні

У Національному банку України спрогнозували, що подорожчання електроенергії стане однією зі значних причин інфляції в країні.

Про це йдеться в інфляційному звіті регулятора за липень 2021 року.

В НБУ очікують, що через зростання цін на електрику для населення в третьому кварталі 2021 року в залежності від обсягів споживання інфляція складе 0.3 ст. п. до індексу споживчих цін.

"У 2022-2023 роках темпи зростання цін на електроенергію також будуть одними з найвищих серед компонентів інфляції через приведення їх до економічно обґрунтованого рівня", - йдеться в документі.

Одночасно регулятор зазначив, що за підсумками 2021 року середньозважена ціна газу буде близькою до нинішньої "завдяки впровадженню річних тарифних планів для населення".

В НБУ очікують зростання тарифів на опалення та інші житлово-комунальні послуги через збільшення заробітних плат працівникам та інших виробничих витрат.

Раніше ми писали, що з 1 серпня тариф на електроенергію для населення залишиться без змін і складе 1,68 грн за кВт-годину. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабміну в середу, 28 липня.