RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

МВФ схвалив виділення Україні траншу в 2,7 млрд доларів: коли отримаємо гроші

2 серпня рада керуючих Міжнародного валютного фонду затвердила розподіл спеціальних прав запозичення (СПЗ) на підтримку світової економіки на суму $650 млрд. Згідно квот, Україна отримає транш 2,7 млрд доларів.

Про повідомляється на сайті в МВФ.

"Це історичне рішення - найбільший розподіл СПЗ в історії МВФ і стимул для світової економіки під час безпрецедентної кризи. Розподіл СПЗ допоможе державам-членам "задовольнити довгострокову глобальну потребу в резервах, зміцнить довіру і сприятиме посиленню стійкості та стабільності світової економіки", - заявила директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва.

За її словами, розподіл СПЗ особливо допоможе найбільш вразливим державам-членам, які важко справляються з наслідками кризи COVID-19.

Загальний розподіл СПЗ набуде чинності 23 серпня, в цей день нові СПЗ переведуть країнам-членам МВФ пропорційно їхнім квотам у Фонді.

Як пояснив у Faсebook заступник виконавчого директора від України в МВФ Владислав Рашкован, 2,7 млрд з цієї суми Україна отримає "безоплатно та безумовно"

"Саме розміщення пройде 23 серпня. Як я вже казав, це гарний подарунок для України, і ми його отримаємо ще й до 30-річчя незалежності", - додав він.

Нагадаємо, що 2,7 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду, отримані Україною в рамках розподілу коштів між країнами-членами МВФ, можна витратити на переозброєння армії через постійну військову загрозу з боку Росії.