RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Байден підписав указ про нові санкції проти "Північного потоку-2": подробиці

У п'ятницю, 20 серпня, президент США Джо Байден підписав указ, який дозволить вводити санкції щодо російських трубопроводів, що прокачують енергоносії за межі РФ.

Про це він написав у листі, направленому в Конгрес США.

"Я видав указ про вжиття додаткових заходів щодо деяких російських трубопроводів, призначених для експорту енергоносіїв, у зв'язку з надзвичайним станом в країні, оголошеним в указі 14024 від 15 квітня 2021 року у зв'язку з надзвичайною загрозою національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів, створюваної певною згубної зовнішньою діяльністю уряду Російської Федерації ", - йдеться в документі.

Також Байден підкреслив, що цей указ допоможе зміцнити енергобезпеку Європи.

Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон має намір ввести санкції проти судна і двох фізичних осіб у зв'язку з будівництвом газопроводу "Північний потік - 2", передає Reuters.

"Держдепартамент представив Конгресу доповідь щодо заходів проти Північного потоку - 2, в якому значиться одне російське судно і двоє росіян, пов'язаних з Північним потоком - 2", - сказав Блінкен.

Крім того, джерела агентства Bloomberg повідомили, що Білий дім повідомив Конгрес про введення обмежень щодо акціонерного товариства "Нобіліті" з Санкт-Петербурга, яке бере участь в будівництві російського трубопроводу. За даними видання, під санкції також потрапили страхова компанія "Константа" та судно "Остап Шеремета", власником якого є "Нобіліті".

Раніше ми писали, що в компанії Nord Stream 2 AG спростували інформацію деяких ЗМІ, що будівництво "Північного потоку - 2" буде завершено 23 серпня. Однак понад 99% трубопроводу вже готові.