RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Залучили сотні мільйонів інвестицій: названо найуспішніші стартапи України

Українці не пасуть задніх у світі високих технологій: наша країна може похвалитися величезною кількістю успішних стартапів зі створення застосунків, сайтів, технологій. Лише 2020-го українські стартапи залучили 130 млн доларів, 2021-го буде ще більше.

Про найбільш відомі з них вирішив розповісти сайт "Апостроф".

Найбільше грошей залучив створений 2015 року стартап Restream - на його рахунку 50 млн доларів інвестицій.

Вінничани Олександр Худа і Андрій Суржинський створили сервіс для одночасного стрімінгу відео на всіх найпопулярніших в інтернеті платформах. Всього таких більше 30. Restream має аудиторію від любителів комп'ютерних ігор до телеканалу Discovery, прес-служби Червоного Хреста і урядів країн. Всього у сервісу вже 4 млн користувачів по всьому світі. Щомісяця відео на платформі збирають у середньому по 600 млн переглядів.

Стартап Preply 2020-го залучив 10 млн доларів інвестицій, а цього - 35 млн. Компанія працює вже майже 10 років і допомагає людям по всьому світі знаходити репетиторів для вивчення іноземних мов. Щомісяця до платформи приєднується понад 100 тисяч користувачів.

Програму Grammarly створили вихідці з України Макс Литвин і Алекс Шевченко, які запустили стартап 2019 гоку. Сервіс здатний розрізняти тон і настрій написаного, допомагає зробити текст більш соковитим і підібрати правильні інтонації. 2017 року український стартап отримав статус "кращого в світі онлайн-сервісу з перевірки правопису". Ним користується понад 30 млн осіб.

Depositphotos - успішний український стартап, заснований 2009 року Дмитром Сергєєвим. Це стоковий сервіс для продажу ліцензійних фотографій, графіків, векторів і відеороликів високого качества. Свого часу Depositphotos вважався одним з найбільш швидко зростаючих фотобанків у світі. Зараз його бібліотека налічує понад 200 млн файлів.

Це лише частина успішних стартапів українців, які працюють у різних куточках світу. Їх різноманіття і кількість завдань, які вони вирішують, вражає. А щороку таких стартапів з'являється все більше.

Більше читайте в статті на сайті "Апострофі": Україна - інноваційна: які стартапи за часів незалежності вражали світ. .