RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Україні запускають нову систему для перевірки отримувачів субсидії: що потрібно знати

З осені в Україні може запрацювати єдина інформаційна система для одержувачів субсидій та іншої державної допомоги. Це спростить оформлення допомоги пересічним українцям, а також спростить перевірку субсидіантів державним службам.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна в етері "Новини.LIVE".

За її словами, варто проводити верифікацію тому що це показує стан по майну людей.

"Тому ми хочемо створити єдину інформаційну систему, єдиний соціальний реєстр, де буде видно все про всіх - хто ця людина, які у неї доходи, яка була зарплата, який стаж, де працювала", - сказала Лазебна і додала, що це дуже важливо.

Для цифровізації соцсфери Мінсоцполітики допомагає Міністерство цифровий трансформації.

"Для людини - це доступ до всіх послуг в будь-якому куточку країни. А для держави - можливість бачити всіх одержувачів усіх видів державної допомоги, правильно формувати бюджет і надавати допомогу тим, хто її потребує", - заявила Лазебная.

Вона зазначила, що система буде працювати для одержувачів шести видів соціальної допомоги, правда поки не уточняється яких. За словами міністра, в "промислову експлуатацію" систему буде введено в 2022 році.

Нагадаємо, в Україні з'явилося виключення з правил призначення субсидії в разі покупки квартири. Раніше в такій ситуації в призначенні субсидії відмовляли.