RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Подарунок до Дня Незалежності: МВФ безоплатно виділив Україні 2,7 млрд доларів

У понеділок, 23 серпня, набуло чинності рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) про розподіл спеціальних прав запозичення на 650 млрд доларів.

Про це повідомляється на сайті фінансової організації.

Грошові кошти розподіляються між країнами пропорційно їх частці квот в МВФ. Близько 275 млрд доларів США отримають держави з ринком, що формується, і країни, що розвиваються.

Україні без умов і зобов'язань буде передано 1,928 млрд СПЗ, що відповідає 2,7 млрд доларів.

За словами директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої, "це найбільший розподіл спеціальних прав запозичення в історії МВФ", який може стати "унікальною можливістю подолати цю безпрецедентну кризу".

Грошей не отримають Венесуела, М'янма та Афганістан, співпрацю з якими фінансова організація призупинила через нелегітимність їх правлячих режимів.

"Сьогодні 1,9 млрд СПЗ надійшли на рахунок України в МВФ! Чудовий подарунок до Дня Незалежності! Слава Україні", - написала перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова в Facebook.

Варто зазначити, що спеціальні права запозичення (СПЗ) - резервний і платіжний засіб, який випускається МВФ в безготівковій формі у вигляді записів на банківських рахунках.

Читайте також матеріал "Апострофа": Місія МВФ і підбите око Милованова: коли Україна отримає транш