RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Чехія відкрила кордони для українських заробітчан: які умови в'їзду

У середу, 25 серпня, стало відомо, що Чехія відкрила свої кордони для громадян України. В'їзд до цієї країни, яка стала одним з найбільш популярних напрямків виїзду для заробітчан, дозволений за дотримання певних умов.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Виїзд дозволено для громадян України, які пройшли повний курс вакцинації дозволеними в Європі препаратами: Vaxzevria (AstraZeneca), Spikevax (Moderna), Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Janssen, Covishield і отримали на порталі або в додатку "Дія" COVID-сертифікат.

Друга доза вакцини повинна бути отримана не менше, аніж за 14 днів до виїзду. Окрім того, має бути:

  • сертифікат про повний курс вакцинації англійською з персональними даними про вакциновану особу, тип вакцини, дані установи, яка видала сертифікат, а також можливість віддаленої перевірки вказаних у письмовому підтвердженні даних (через QR-код);
  • заповнений перед виїздом до Чехії в'їзний формуляр Чеської Республіки (потрібно заповнити онлайн за посиланням: https://plf.uzis.cz/). Підтвердження про заповнення формуляра (паперове або електронне) слід подати на прикордонному контролі або при перевірці місця проживання;
  • дійсний біометричний закордонний паспорт;
  • медстраховка на термін поїздки.

Нагадаємо, Люксембург, тобто найбагатша країна Європи відкрила кордони для громадян України. Тепер туди можна їхати і туристам, і на роботу, і в гості.