RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Тарифи на опалення і гарячу воду: Шмигаль пояснив, які вони повинні бути

Уряд України більше не диктує свої розміри тарифів на опалення і гарячу воду. У зв'язку з цим голова Кабміну Денис Шмигаль звернувся до місцевої влади із закликом, щоб ті встановлювали "справедливі" тарифи та "не перегинали" під час їхнього підвищення.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

При цьому глава уряду зазначив, що закон № 1639-IX "Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ і забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу" передбачає здійснення реструктуризації боргів теплокомуненерго за спожитий природний газ. Він повинен допомогти відшкодувати заборгованість, яка виникла внаслідок різниці в тарифах на тепло і гарячу воду.

"Взимку цього року уряд підписав Меморандум з мерами міст, де обіцяв вирішити всі ці питання. Свою обіцянку ми виконуємо. Реалізація закону - це крок до оздоровлення фінансового стану теплокомуненерго і їхньої модернізації. Десятки мільярдів будуть компенсовані. Місцевій владі це дозволить збалансовано вирішити питання з тарифами на тепло і гарячу воду у своїх громадах. Уряд більше не встановлює відповідні тарифи, а тому дає місцевим керівникам необхідний інструмент, щоб такі тарифи були справедливими для людей", - сказав Шмигаль.

Також, за словами, прем'єра, за допомогою цього закону українські підприємства зі сфери теплоенергетики зможуть належним чином підготуватися до майбутнього опалювального сезону.

Раніше ми також повідомляли, що українцям підняли тарифи на газ: скільки тепер платити.