RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Якщо "хороми" більше норми: власникам якого житла відмовлять у субсидії

До закінчення оформлення житлових субсидій в Україні залишилося менше місяця. Призначення цих соцвиплат залежить від критеріїв, що стосуються матеріального добробуту одержувача. Одним із основних є площа житла кандидата і взагалі - кількість "квадратних метрів", що знаходяться в його власності.

Грунтуючись на офіційній інформації, портал "Апостроф" розібрався, в яких випадках громадянам будуть відмовляти в отриманні субсидії.

Є певні норми житла, на яке може призначатися субсидія. Для домоволодіння з однієї людини ця норма становить 49 квадратних метрів і 13,65 квадратних метрів на кожну наступну особу, - повідомляє Мінсоцполітики.

Таким чином для сім'ї, що складається з трьох осіб, ця норма становить не більше 75 квадратних метрів.

Торік, під час опалювального сезону, в Україні налічувалося приблизно 450 тисяч домоволодінь, які отримували субсидію на понаднормову площу.

В одній з постанов Кабміну чітко вказано, що на понаднормове житло субсидія може поширюватися лише в одному випадку - якщо до складу сім'ї входять непрацюючі і непрацездатні особи. До них можна віднести громадян з інвалідністю, пенсіонерів і дітей. У таких випадках субсидії на понаднормову площу будуть нараховуватися автоматично на підставі наданої інформації про склад і соціальний статус членів сім'ї.

При цьому в призначенні субсидії неодмінно відмовлять якщо:

  • площа квартири перевищує 130 "квадратів";
  • площа будинку перевищує 230 "квадратів".

Варто зазначити, що при призначенні субсидій не враховуються житлові приміщення, що перебувають у спільній частковій або спільній власності, або розташовані в сільській місцевості та отримані у спадок.

Раніше ми також повідомляли про те, власникам яких авто відмовлять в соціальних виплатах.