RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Бензин, автогаз, соняшникова олія і не тільки: що найбільше подорожчало в 2021 році

В Україні систематично дорожчають продукти, а також в 2021 році в ціні значно зросли бензин і автогаз. Однак збільшилася і середня зарплата українців.

Політичний експерт Олександр Охріменко опублікував в Facebook порівняльну таблицю, яка демонструє скільки товарів в Україні за середню зарплату можна було купити в липні 2020-го року і в липні 2021-го.

Він пояснив, що якщо товарів у 2021 році можна купити більше, ніж у відповідний період минулого року, то ціни на них зростали повільніше, ніж зарплата, і навпаки.

Згідно з наведеними даними, за багатьма позиціями в цьому році можна купити більше, ніж в минулому. Максимальне подорожчання по співвідношенню ціна/середня зарплата продемонстрували буряк, ріпчаста цибуляю, цукор, соняшникова олія і скраплений газ.

"Дійсно в 2021 році ціни на соняшникову олію, цукор, буряк, а також на бензин і автогаз дійсно істотно зросли, але все ж ціни на більшість товарів хоча і зростали, але більш низькими темпами, ніж ваша зарплата", - резюмував дані порівняльної таблиці експерт.

Як повідомляв "Апостроф", в найближчі півроку в Україні очікується щомісячне подорожчання хліба. Крім того, підвищиться вартість соняшникової олії, яєць і цукру.