RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зима може бути вкрай важкою: українців попередили про зростання тарифів і дефіцит газу

Україна вже в цьому опалювальному сезоні може зіткнутися з дефіцитом блакитного палива, який неминуче призведе до різкого підвищення тарифів ЖКГ для населення.

Такий прогноз озвучив екс-міністр ЖКГ і народний депутат України Олексій Кучеренко.

За його словами, глава уряду Денис Шмигаль вводив в оману всю Україну, коли стверджував, що тарифи найближчим часом піднімати не будуть.

"Тому що не можуть не піднятися тарифи на тепло, якщо ціна на газ для підприємств "Теплокомуненерго" збільшиться", - пояснив Кучеренко.

Варто нагадати, що минулого тижня прем'єр-міністр стверджував, що зараз в Києві не бачать причин для підвищення тарифів. При цьому, за його словами, Україна вже зараз на 90% готова до майбутнього опалювального сезону.

У той же час Кучеренко стверджує, що в майбутньому опалювальному сезоні газу може не вистачити чисто фізично. Тарифи при цьому можуть збільшитися в півтора рази. На думку Кучеренка, не останню роль в такому стані речей відіграє факт того, що "Північний потік -2" вже практично добудований.

"Це для нас дуже погано. Є не просто ризики, а наслідки, які ми відчуємо вже цієї зими, яка може бути вкрай важкою", - уклав Кучеренко.

Нагадаємо, що кілька днів тому Шмигаль розповів про готовність до опалювального сезону: коли дадуть тепло і скільки буде коштувати газ.