RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Менша за прожитковий мінімум: якою буде пенсія в Україні до 2024 року

Український уряд вважає проєкт бюджету на 2022 рік революційним, оскільки ґрунтується на фінансовому плані на три роки. Мінімальна пенсія в Україні до 2024 року підвищиться з нинішніх 1 854 до 2 403 грн, тобто всього на 350 грн. Половина пенсіонерів продовжить спроби вижити на ці гроші.

Про це повідомляє колишній міністр фінансів України Ігор Уманський на своєму Telegram-каналі.

"Кабмін прямо говорить, що в найближчі три роки чверть пенсіонерів будуть отримувати менше прожиткового мінімуму (на цей момент - 2 379 грн). Ще половина одержувачів пенсії продовжить спроби на цей прожитковий мінімум вижити", - написав він.

Також будуть підвищуватися тарифи на електроенергію, через що ціни на продукти і послуги будуть тільки рости.

"Ось яку "революцію" не хоче визнавати уряд, приховуючи її за оптимістичними релізами про доплати та індексації. І в кінці цього тунелю немає рятівного світла - уряд продовжить маніпулювати заявами, тільки б уникнути своєї першочергової місії - гарантувати гідний рівень життя українців", - зазначив Уманський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, Мінсоцполітики працює над впровадженням пенсійних накопичувальних програм через органи місцевого самоврядування, таким чином, пенсіонери в регіонах отримають фінансову "подушку".