RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Чи будуть рости комунальні тарифи в 2021 і 2022 роках: українцям дали чітке пояснення

До кінця квітня 2022 року ціна на газ для населення становитиме – 7 гривень 96 копійок, а для виробників тепла та гарячої води – 7,42 гривні.

Про це розповів директор з інтегрованих комунікацій НАК Нафтогаз України Максим Білявський, передає "Громадське".

Він зазначив, що минулого року Нафтогаз постачав газ для виробників за ціною від 4,50 до 5-ти гривень. При цьому ціна газу у структурі тарифу у більшості виробників була від 8 гривень.

"Ціни газу для тепловиробників, якою скористалися вже понад 50% усіх виробників тепла та гарячої води, то ця ціна не є більшою за середньозважену вартість газу, яка вже врахована у тарифах. Багато виробників кажуть про те, що їм доведеться збільшувати платіжки. У нас запитання органів міського самоврядування – чому у минулому році тарифи не були знижені, коли газ виробники купували за 4,50 гривень, а у платіжках враховували від 8 гривень? Чому минулого року ніхто не казав про те, що є можливість знизити платіжку за опалення? Не повинно бути подвійних стандартів. Якщо органи міського самоврядування впевнені, що мають збільшити платіжку за опалення у поточному році, нехай покажуть усю структуру тарифу", – пояснив він.

Він додав, що в Україні є 18 млрд кубометрів газу, з них приблизно 14,2 млрд потрібно на опалювальний сезон, який триватиме з жовтня 2021 по березень 2022 року. Також Білявський зазначив, що вони відкриті для підписання контрактів навіть з боржниками.

Кияни почали отримувати космічні платіжки за комуналку. А мешканці одного будинку повинні разом доплатити 650 тисяч.