RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

ФОПам легше не стане: Рада провалила голосування за важливий закон

У четвер, 23 вересня, у Верховній Раді не вистачило голосів, щоб знизити фіскальний тиск на ФОПів. Парламентарії провалили голосування за всіма трьома законопроектами.

Позачергове засідання Верховної Ради транслював телеканал "Рада".

Проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування норм, які передбачають посилення фіскального тиску шляхом розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій, №2645 підтримали всього 117 нардепів. За повернення суб'єкту законодавчої ініціативи проголосували 128 народних обранців, запропонували направити документ в профільний комітет на повторний розгляд 132. Таким чином законопроект вважається відхиленим.

Також депутати відхилили альтернативний законопроект №2645-1, який було підтримано 117 парламентаріями. За повернення суб'єкту законодавчої ініціативи проголосували 129 народних обранців, запропонували направити документ на повторний розгляд 130.

Та ж доля спіткала і проект закону 2645-д, який підтримали всього 87 нардепів.

Варто зазначити, що голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев просив парламентаріїв не підтримувати законопроекти, оскільки вони "втратили актуальність".

Нагадаємо, раніше під будівлею Верховної Ради відбулися жорсткі сутички між підприємцями та правоохоронцями.

Учасники мітингу зібралися біля будівлі парламенту о 9 ранку, оскільки сьогодні в Раді було заплановано позачергове засідання, в ході якого мали розглянути правки по ФОПам в законодавчі акти та Податковий кодекс. Головною вимогою мітингуючих було прийняття правок.