RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Субсидії в Україні призначають на певний термін: як працює схема і які документи потрібні

Субсидії в Україні будуть призначатися на певний термін - на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) і опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

"Апостроф" розповідає, як українцю отримати субсидію.

Субсидія буде призначена з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону. У травні відбудеться розрахунок субсидії на комунальні послуги з постачання теплової та електричної енергії, а також розподілу природного газу. Тривалість опалювального сезону - з 16 жовтня по 15 квітня.

Всім одержувачам субсидії необхідно повідомити в органи соціального захисту про зміни: складу зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, їх соціального статусу; переліку отримуваних послуг та виконавця послуг; про одночасні покупки або інші фінансові операції на суму понад 50 тисяч грн.

Документи, потрібні для подачі: заява про призначення і надання житлової субсидії, декларація про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, на 2022 рік передбачено збільшення видатків на пільги та житлові субсидії для українців на 3,2 млрд гривень.